divendres, 2 de gener de 2015

Posant-nos al dia

Desprès d'activar el blog, ara toca posar al dia la meva situació. I com que han passat dos anys des de la darrera actualització (molt de temps), el millor serà fer un resum general.

Vaig començar la lluita amb un tractament hormonal (pastilles) combinat amb un d'específic pels ossos (intravenós). En principi se'm va dir, en una de les primeres visites amb l'oncòleg, que només existien dos tractaments d'aquests hormonals, però jo en vaig arribar a fer tres. Això demostra com va evolucionant la investigació, tot i les retallades (imagineu-vos el que avançaria si hi haguessin fons suficients i constantment!). Resultat d'aquests 3 tractaments: el tumor es va reduir a pocs mil·límetres fins al punt que fa cosa d'un any em van intervenir per netejar la part afectada sense necessitat de tocar ganglis.

Desprès de l'operació el tractament hormonal ja perdia força i la metàstasi dels ossos va començar a atacar de nou. Així que tocava un canvi radical. Primer amb quimioteràpia en pastilles, però que als pocs mesos van resultar insuficients (no baixaven marcadors i, fins i tot, va aparèixer una lesió de fetge) i l'equip mèdic va decidir passar a un tractament més directe, intravenós. Aquí és quan descobreixo els tractaments a mida, doncs, fins ara, no deixava de prendre pastilles en format estàndard, amb més dosi o menys dosi que d'altra gent. Però la quimio sí que és un tractament molt personalitzat: es va ajustant en funció als paràmetres que presenta la malaltia i les reaccions del pacient. I tot això em queda molt clar quan veig que els dies que em toca anar a l'hospital a visitar-me ja no em programen anticipadament l'hora de tractament de la següent sessió sinó que es fa el mateix dia, en funció al que diu el metge un cop veu els resultats de seguiment. I a part d'aquesta mesura personalitzada també hi ha diferents combinacions químiques, de components, que impliquen sessions de més hores, més o menys seguides, amb efectes més virulents o reaccions diverses. Tot un món! Perquè després la gent generalitzi el càncer com una malaltia igual per a tothom (us he dit el que m'emprenya quan comparen el que tinc i el que faig amb d'altres casos que possiblement ni són iguals ni la persona té exactament les mateixes reaccions? Buf!)

En principi aquest tractament és d'uns 40 minuts. I la "paraulota" que el defineix és paclitaxel basat en albúmina. Cap explicació més.

I com que ja porto massa temps també amb el tractament d'ossos, el famós zometa, ara ja el tinc programat cada 3 mesos (vaja, cada 9 setmanes, doncs els tractaments són cada 21 dies).

I fins aquí el "resum resumit" del meu historial clínic.

Resultat? Marcadors estabilitzats (per fi!!!!!) i reacció correcta del tractament. I les seqüeles? Doncs en un altre apartat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada