dimecres, 10 d’agost de 2011

Serà nen o nena?

Es possible una marató hospitalària amb un interval de menys de 2 hores, incloent-hi visita i temps d'espera (per què mai l'hora programada coincideix ni s'aproxima a la que s'entra realment a la consulta?) i més pensant que un hospital està a la zona de muntanya i l'altre al mar? Doncs sí. I encara em va sobrar mitja hora entre un i l'altre.

Primer a l'Hospital de l'Esperança perquè el radioterapeuta confirmés que tot havia anat bé i que, de moment, no radiaríem més. Després a l'Hospital del Mar, per fer una ecografia ginecològica.

Aquí és on l'espera d'aquesta mitja hora "sobrant" em permet l'analisi sociològic de la gent que es mou per aquesta consulta (a part d'altres que ronden per allí...). Una família pakistaní al complert, on l'home és qui porta els papers, qui parla amb l'infermera i qui tradueix a la dona, embarassada, tot el que li expliquen i es queixa demanant que l'exploració li faci una doctora, que no vol que cap metge vegi a la seva dona. Després un grup d'ètnia gitana, amb el pater familias, vestit de negre i un dels petits que corre per allí tot ros i amb ulls blaus. Al meu costat un parell d'homes acompanyant a una noia a punt de parir (el diàmetre de la panxa era descomunal) que pel que s'il·lusionaven i el que comentaven ben bé podrien ser tots dos els pares de la criatura. I en front, una noia amb la mirada vidriosa (jo diria lliurament que bastant drogada), acompanyada per una dona que podria ser una veina o amiga, amoinada per si estava o no embarassada i de quant, per saber si estaven a temps de fer res i com se'n sortirien de tot.

La reacció de tots ells era la mateixa: entrar en la consulta i sortir a l'espera de la notificació de l'infermera; obrir ràpidament el sobre i mirar les fotos de l'ecografia i començar a donar explicacions de si això és un peu, això una mà, aquí es va moure, clarament és un nen, ...

La meva: llegir tot l'informe i veure en quasi tots els apartats la paraula NORMAL i, per disimular, mirar les fotos i no entendre res de res. Serà nen o nena?

1 comentari:

  1. Què no ho saps? S'ha decidit proposar la proclamació de la marató hospitàlaria com a esport olímpic. I com que la modalitat inclou proves de mar i muntanya, d'aqui ve tot. I et trobes el personal que et trobes perquè s'estan avaluant els nivells competitius de països i races.

    I mai l'hora programada coincideix amb la de la consulta perquè el personal sanitari no realitza una tasca vital en tot equip d'intervenció: Sincronitzar rellotges!!!!!

    ResponElimina